vanOmmeren-architecten

Biografie

Joeri Ivar van Ommeren MSc Arch. (Haarlem, 1987) studeerde in 2011 met een eervolle vermelding af als architect aan de Technische Universiteit Delft. Na het behalen van zijn Bachelor deed hij werkervaring op bij Santiago Calatrava in Zurich(CH). Daar werkte hij aan The Chicago Spire (660m hoge woontoren), Station Luik en aan de New York City transportation Hub op Ground Zero.

Tijdens zijn masteropleiding richtte Joeri het creatief collectief Smartchitecture op.

Na het behalen van zijn architectentitel werkte hij twee jaar part time bij aTA/architectuurcentrale Thijs Asselbergs. In deze periode initieerde hij met Smartchitecture bedrijfsverzamel gebouw / broedplaats 'De Zuster' in Delft en maakte hij samen met Cocky Eek de eerste opblaasbare 360graden bioscoop 'Sphaerae'.

In 2012-2013 volgde Joeri de BKB-Academie, waar hij de fijne kneepjes het campagnevoeren, de (Nederlandse) politiek en de rol van de media leerde.

In 2013-2014 werkte Joeri met CMEL en TEC aan de Sharq Crossing in Doha(QA), bestaande uit drie door tunnels geschakelde iconische bruggen.

Sinds 2014 geeft Joeri dagelijks leiding aan VanOmmeren-architecten en is hij als gastdocent woningbouw verbonden aan de TUDelft.